VeloMarket
Rabaty do -30% i darmowa dostawa do punktów Paczkomat® InPost dla wybranych produktów
Czekolada gorzka 93% Kongo bez dodatku cukru i słodzików bezglutenowa BIO 80g

Czekolada gorzka 93% Kongo bez dodatku cukru i słodzików bezglutenowa BIO 80g

Czekolada gorzka 70% z malinami i acai bezglutenowa BIO 100g

Czekolada gorzka 70% z malinami i acai bezglutenowa BIO 100g

Bread Mix - bezglutenowa mieszanka na chleb i pizzę 500g

Zostań klientem VeloBanku i zapłać za ten produkt Final Price Default User 17,07 zł
Final Price Velo User 17,07 zł
SKU
A2-4L GNQB-C0Y2

Mieszanka do ogólnego zastosowania odpowiednia do wypieku chleba i pizzy.

Sposób przygotowania:

Chleb

Przygotuj:

500 g mieszanki Bread Mix,
1 i 1/3 łyżeczki soli,
1 łyżka cukru (15 g),
500 ml letniej wody,
15 g drożdży świeżych lub 7 g drożdży suszonych,
3 łyżki oleju + do posmarowania.

Wykonanie: do miski wsypać mieszankę, sól, cukier i wymieszać. Wymieszać ciasto na gładką masę, stopniowo dodając wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia suchych drożdży, dodać bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przełożyć do posmarowanej olejem foremki, wyrównać, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok 45 minut. Piekarnik nagrzać do 200 stopni z ułożonym na dnie naczyniem z wodą. Wyrośnięte ciasto posmarować delikatnie olejem, umieścić w piekarniku i piec ok 50 minut (bez termoobiegu). Po upieczeniu chleb wyciągnąć z foremki, ostudzić, przechowywać pod przykryciem.

Pizza

Przygotuj:

250 g mieszanki Bread Mix,
¾ łyżeczki soli (5 g),
½ łyżki cukru (7 g),
200 ml letniej wody ,
10 g drożdży świeżych lub 5 g drożdży suszonych, 
2 łyżki oleju.

Wykonanie: Do miski wsypać mieszankę, sól, cukier i wymieszać. Wyrabiać ciasto na gładką masę ręcznie lub mikserem stopniowo dodając wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia drożdży suchych dodać bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok. 30 min. Wyrośnięte ciasto rozwałkować lub uformować na cienki placek za pomocą rąk posmarowanych olejem, ułożyć ulubione dodatki i piec przez ok. 30 min w temp. 200°C (bez termoobiegu). 

Składniki:

Skrobia kukurydziana, mąka owsiana pełnoziarnista bezglutenowa 6%, mąka ryżowa, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik Psyllium.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna w 100g produktu: 351 kcal / 1 488 kJ
Tłuszcz, w tym: 0,9 g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany, w tym: 82 g
- cukry <0,1 g
Błonnik 3,5 g
Białko 1,9 g
Sól 0,058 g

Kraj producenta:

Polska

Więcej informacji
Waga0.550000
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Bread Mix - bezglutenowa mieszanka na chleb i pizzę 500g
Twoja ocena
Sprzedawany przez
Wysyłamy w 1-3 dni
Zwrot do 14 dni
Kraj wysyłki
Polska
Sprzedawany przez
Kontakt

Zamów kontakt

Nasi doradcy skontaktują się z Tobą w najbliższym możliwym terminie, w godzinach pracy infolinii -  od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-20:00 oraz w sobotę: w godzinach 9:00-17:00