Stałe zniżki dla klientów VeloBanku Ponad 1 mln produktów Ponad 500 sprzedawców
Stałe zniżki dla klientów VeloBanku Ponad 1 mln produktów Ponad 500 sprzedawców
Koncentrat niskobiałkowy do różnego rodzaju wypieków stanowi doskonałą alternatywę zwykłej mąki zawierającej gluten. Wypieki na bazie tego produktu nie kruszą się, nie są twarde, są po prostu idealne. Szczególnie polecamy go do wypieku chleba, bułeczek, drożdżówek, ciast i ciasteczek.
Produkt jest niskobiałkowy PKU, bez zawartości glutenu, mleka, jaj, czekolady i soi.
Skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu.
Przepis na chleb niskobiałkowy PKU:
Składniki: 500 g koncentratu mąki niskobiałkowej PKU, pół łyżeczki soli (5 g), pół łyżeczki cukru (8 g), 7 g drożdży w proszku, 450 ml ciepłej wody (o temperaturze ok. 26°C), 3 łyżki oleju (20 g).
Sposób wykonania: zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wsypać cukier, drożdże, wlać wodę i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką na jednolitą masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczką i pozostawić na ok. 30 minut w ciepłe miejsce. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć foremkę do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180°C (bez termoobiegu) przez około 40-45 minut. Nie należy otwierać piekarnika podczas pieczenia. Kiedy chleb będzie gotowy należy wyjąć go z foremki i zostawić do wystudzenia. Sugerowany rozmiar foremki to 27cm x 12cm.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 355 kcal / 1 484 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,6 g |
- kwasy nasycone | 0,4 g |
Węglowodany, w tym: | 87 g |
- cukry | 4,6 g |
Błonnik | 1,8 g |
Białko | 0,4 g |
Sól | 0,11 g |
Fenyloalanina | 3,3 mg |
Polska
Waga | 1.100000 |
---|
Nasi doradcy skontaktują się z Tobą w najbliższym możliwym terminie, w godzinach pracy infolinii - od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-20:00 oraz w sobotę: w godzinach 9:00-17:00