Stałe zniżki dla klientów VeloBanku Ponad 2 mln produktów Ponad 1000 sprzedawców
Stałe zniżki dla klientów VeloBanku Ponad 2 mln produktów Ponad 1000 sprzedawców
masa o marcepanowym zapachu
opakowanie - 500g
producent: EmiDeccor
kraj pochodzenia Polska
Torty w stylu angielskim są coraz bardziej popularne i stają się nieodłącznym uzupełnieniem ślubów, narodzin dziecka,
Pierwszej Komunii Świętej czy innych jubileuszy.
Dzięki masie cukrowej, jest możliwe wykonanie najbardziej wymyślnych dekoracji ciast i tortów.
Wysoka plastyczność masy i podatność na wałkowanie powoduje, że nadaje się do obkładania tortów.
Powierzchnia naszego lukru równomiernie obsycha, co ułatwia jej dalsze dekorowanie,
a wewnątrz pozostaje jedwabiście miękki i delikatny.
Do powleczenia ciasta o średnicy 24 cm wystarcza około 750 g lukru.
Po otwarciu należy wyrobić lukier ręcznie.
W przypadku gdy lukier jest zbyt twardy i kruchy,
należy zwilżyć lekko dłonie wodą i dopiero przerobić masę.
Czynność należy powtórzyć do momentu uzyskania żądanej
plastyczności. Natomiast gdy lukier jest zbyt miękki,
można go zagnieść z przesianym cukrem pudrem.
Najlepiej schłodzić w lodówce 2 godziny przed pracą.
W celu obłożenia ciasta, należy masę plastyczną
rozwałkować na grubość ok. 3 mm.
Pozostałą masę szczelnie zawinąć w folię,
aby zapobiec wyschnięciu.
Lukier po szczelnym zapakowaniu można także zamrozić.
Lukier pakowany jest próżniowo, dzięki czemu długo
zachowuje świeżość, zapach i swoje właściwości.
Skład: cukier, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny
(palmowy i rzepakowy), woda, środek zagęszcz. E466,
emulgator E471, środek konserwujący E202,
kwasek cytrynowy E330, gliceryna spożywcza E422,
aromat marcepanowy,
Waga | 0.600000 |
---|
Nasi doradcy skontaktują się z Tobą w najbliższym możliwym terminie, w godzinach pracy infolinii - od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-20:00 oraz w sobotę: w godzinach 9:00-17:00