VeloMarket
Rabaty do -30% i darmowa dostawa do punktów Paczkomat® InPost dla wybranych produktów

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA OWSIANEGO BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BAUCK HOF

Zostań klientem VeloBanku i zapłać za ten produkt Final Price Default User 24,41 zł
Final Price Velo User 24,41 zł
SKU
4015637827445
SKŁADNIKI
mąka OWSIANA pełnoziarnista (beglutenowa)* (34 %), skrobia kukurydziana*, mąka pełnoziarnista z prosa brązowego*, mąka gryczana pełnoziarnista*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Mieszanka do wypieku chleba z mąki owsianej bezglutenowa.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania, 1 paczkę drożdży suszonych i 500 ml letniej wody krótko wyrobić i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia albo do natłuszczonej foremki (25 x 10 cm).
Ciasto wygładzić za pomocą nawilżonej szpatułki do ciasta i posypać mąką ryżową (1 - 2 łyżki). Pozostawić chleb do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 30 minut.
Nagrzać piekarnik do 250°C (górna i dolna grzałka). Piec chleb przez 10 minut w temperaturze 250°C na średnim ruszcie, następnie zmniejszyć temperaturę pieczenia do 220°C i piec kolejne 50 minut.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1469 kJ/347 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 5,4 g
Białko: 6,6 g
Sól: 1,9 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, SOJĘ, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ, łubin

ZALECANE WARUNKI PRZECHOYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej informacji
Waga0.530000
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA OWSIANEGO BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BAUCK HOF
Twoja ocena
Sprzedawany przez
Wysyłamy w 1-2 dni
Zwrot do 14 dni
Kraj wysyłki
Polska
Sprzedawany przez

Zamów kontakt

Nasi doradcy skontaktują się z Tobą w najbliższym możliwym terminie, w godzinach pracy infolinii -  od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-20:00 oraz w sobotę: w godzinach 9:00-17:00