Sklep nie będzie działał poprawnie w przypadku wyłączenia obsługi plików cookies.
Troszczymy się o Twoją prywatność
Centrum preferencji prywatności
W serwisie VeloMarket.pl wykorzystujemy pliki cookies (ciasteczka) w celu usprawnienia działania serwisu, ułatwienia Ci korzystania z serwisu oraz dostarczenia Ci treści dostosowanych do Twoich potrzeb.
Część z plików cookie jest niezbędna dla funkcjonowania serwisu, a korzystaniem przez nas z pozostałych możesz zarządzać.
Akceptacja wszystkich plików cookies powoduje zapisanie w pamięci przeglądarki niezbędnych plików cookies (wykorzystywanych do prawidłowego działania strony), plików analitycznych (które pomagają nam poprawiać i ulepszać funkcjonalności serwisu), funkcjonalnych (zapewniają bardziej dopasowane usługi) oraz marketingowych (umożliwiających wyświetlanie dopasowanych treści). Kliknij „Akceptuję wszystkie cookies”, jeśli zgadzasz się na wszystkie pliki cookies.
Jeśli chcesz wybrać, na które pliki cookies wyrażasz zgodę, kliknij „Zmień ustawienia”. Pliki cookies możesz usunąć po ich zapisaniu przez nas. W tym celu możesz skorzystać z: odpowiednich funkcji przeglądarki internetowej, programów służących w tym celu lub odpowiednich narzędzi dostępnych w ramach Twojego systemu operacyjnego.
Administratorem Twoich danych jest ProEkspert Sp. z o.o. oraz niektórzy z nami współpracujący partnerzy.
Twoje wybory dotyczące plików cookies, wyrażane po zalogowaniu na naszym serwisie, są przypisywane do Twojego Profilu VeloMarket.pl i zachowują swoją ważność, gdy zalogujesz się na swój profil z innego urządzenia lub przeglądarki.
Są niezbędne do prawidłowego lub zoptymalizowanego funkcjonowania strony internetowej lub funkcjonalności, z których chcesz skorzystać, gdyż bez nich nie moglibyśmy poprawnie świadczyć usług, które oferujemy. Niektóre z nich zapewniają także bezpieczeństwo usług świadczonych przez serwis drogą elektroniczną. Możesz zablokować instalację niezbędnych plików cookies lub je usunąć przy pomocy ustawień przeglądarki, co w skrajnym wypadku może uniemożliwić w części lub w całości wyświetlanie się strony lub utrudnić poruszanie się po niej, w tym uniemożliwić korzystanie z niej.
Zapamiętują wybory dokonywane przez Ciebie zapewniając bardziej dopasowane usługi. Informacje zbierane przez tego rodzaju pliki cookies nie dostarczają danych na temat Twojej aktywności na stronach internetowych partnerów Serwisu.
Marketingowe pliki cookie stosowane są w celu śledzenia użytkowników na stronach internetowych. Celem jest wyświetlanie reklam, które są istotne i interesujące dla poszczególnych użytkowników i tym samym bardziej cenne dla wydawców i reklamodawców strony trzeciej. Brak zgody nie wpływa na korzystanie z serwisu.
Pliki cookies o charakterze analitycznym służą do pomiaru liczby wizyt i zbierania informacji o źródłach ruchu. Wykorzystujemy je w celu poprawy działania Serwisu pozyskania informacji, które treści cieszą się największą popularnością oraz jak użytkownicy poruszają się po naszym serwisie. Brak zgody nie wpływa na korzystanie z serwisu.
Darmowa dostawa do punktów Paczkomat® InPost dla wybranych produktów i zarejestrowanych klientów
PIERZGA jest to pyłek kwiatowy przyniesiony do ula, złożony i „ubity” przez nielotne pszczoły w komórkach plastrów. W trakcie tego składania pyłek jest rozdrabniany, zwilżany śliną pszczoły (następuje tu wzbogacanie go enzymami wytwarzanymi tylko przez te owady) i miodem. W tak zgromadzonym pyłku w warunkach ulowych przebiega proces fermentacji mlekowej. Konserwuje go kwas mlekowy, a dodatkowo pszczoły na zimę zalewają komórki z pierzgą miodem, dzięki czemu nie ulega ona zepsuciu. Pierzga różni się nieznacznie składem chemicznym od pyłku kwiatowego. Co to znaczy? Pierzga jest bogatsza od pyłku o dodane przez pszczoły enzymy trawienne, miód, inhibiny, kwasy organiczne, witaminy K, A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, B, P, PP Zatem, wartość pierzgi dla celów spożywczych, leczniczych oraz profilaktycznych jest wyższa niż samego pyłku kwiatowego
Zastosowanie:
pozytywnie wpływa na zwiększenie odporności organizmu - regeneruje organizm po operacjach i przebytych zawałach
wspomaga leczenie depresji
dobrze wpływa również na układ pokarmowy
przy wrzodach, biegunkach i zaparciach
reguluje przemianę materii - zwiększa liczbę czerwonych ciałek we krwi i poziom żelaza (zapobiega anemii)
pierzga wzmacnia organizm, dostarcza mu potrzebnych aminokwasów i witamin
wspomaga leczenie – np. w: chorobie wrzodowej żołądka, schorzeniach gruczołu krokowego (prostaty) oraz leczeniu stanów przedzawałowych, choroby alkoholowej, kataru siennego,
jest stosowana w stanach zapalnych jamy ustnej i w okresach silnego narażenia organizmu na bakterie i grzyby
Sposób stosowania: Małą łyżeczkę pierzgi wsypać do szklanki i zalać ciepłą (nie gorącą) wodą (ok. 1/3szklanki). Odstawić na noc i rano wypić na czczo. Można również stosować z miodem, jednak jest to trudniejsze: 100g czystej pierzgi dobrze wymieszać z jednym kilogramem miodu i zażywać jedną łyżkę stołową takiej mieszanki rano na czczo. Pierzga jest tak cenną mieszanką odżywczą, że taka właśnie ilość zapewnia pełną przyswajalność i jej pozytywne działanie
Nasi doradcy skontaktują się z Tobą w najbliższym możliwym terminie, w godzinach pracy infolinii - od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00-17:00 . w godzinach .