Stałe zniżki dla klientów VeloBanku Ponad 2 mln produktów Ponad 1000 sprzedawców
Stałe zniżki dla klientów VeloBanku Ponad 2 mln produktów Ponad 1000 sprzedawców
Nasz organizm o wiele łatwiej i szybciej trawi kiełki pora niż dojrzałe rośliny. To dzięki obecności chlorofilu, który jest produkowany w fazie kiełkowania. Działa on jak naturalny odświeżacz oddechu.
Kiełki pora mają długi czas kiełkowania: pierwsze kiełki kiełkują po 1 tygodniu, ale pełne kiełkowanie następuje po około 2 tygodniach. Aby ułatwić i przyspieszyć wzrost, zaleca się umieszczenie nasion w ciepłym miejscu w wodzie podczas pierwszych dwóch dni kiełkowania.
Kiełki pora są bogate w aminokwasy i enzymy, witaminy i minerały niezbędne do procesu odnowy komórek.
Kiełki to rośliny w najwcześniejszej fazie rozwoju. Każde nasionko zawiera składniki odżywcze niezbędne do wytworzenia pierwszych pędów rośliny:
witaminy, enzymy, składniki mineralne, cenne białka, tłuszcze oraz błonnik.
Bardzo łatwo je hodować, a ponadto są dostępne przez cały rok, również wtedy,
gdy trudno o świeże warzywa i owoce.
Nasiona kiełków można kupić bez problemu, ale nie zawsze mamy pewność, z jakiego źródła pochodzą i jak zostały pozyskane. Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych.
Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.
Namocz nasiona na 10 godzin i usuń połamane. Dobrze wypłucz je pod wodą i umieść na kiełkownicy. Upewnij się, że są równomiernie rozłożone. Lepiej nie wysiewać tych nasion w słoiku do kiełkowania.
Podlewaj 2-3 razy dziennie.
Przed spożyciem kiełki należy umyć.
Smacznego!
Termin przydatności do wysiewu: 3 lata
Waga opakowania: 6g
Waga | 0.010000 |
---|
Nasi doradcy skontaktują się z Tobą w najbliższym możliwym terminie, w godzinach pracy infolinii - od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-20:00 oraz w sobotę: w godzinach 9:00-17:00