VeloMarket
Darmowa dostawa do punktów Paczkomat® InPost dla wybranych produktów i zarejestrowanych klientów
Moc manifestowania

Moc manifestowania

Wychowanie przy ekranie. Jak przygotować dzieci do życia w sieci?

Wychowanie przy ekranie. Jak przygotować dzieci do życia w sieci?

Roślinna sprawa. Prosta i komfortowa kuchnia pełna warzyw

Zostań klientem VeloBanku i zapłać za ten produkt Final Price Default User 47,52 zł
Final Price Velo User 47,52 zł
SKU
HAN01751

Z garnka i piekarnika, do smarowania i podjadania, przepisy do celebrowania czasu w kuchni, nieskomplikowane desery z nutką ekstrawagancji oraz kuchenne niezbędniki, czyli dodatki o dużej sile rażenia. Książka Dominiki Targosz – ambasadorki Roślinniejemy i Chefs for Change – to ukłon w stronę osób, które nie tylko chcą odtwarzać przepisy, ale też nauczyć się je samemu kreować. Znajdziemy w niej ponad 80 roślinnych przepisów, które zaspokoją i mały i wielki głód. Całość w duchu prostego jedzenia z dostępnych składników. Takie zwykłe gotowanie w wersji gourmand, gdzie wymyślny sosik czy sprytna posypka potrafi zmienić wszystko.

„Doskonała książka nie tylko dla wegan! To zbiór praktycznych porad oraz prostych i pysznych przepisów dla wszystkich, którzy chcą lepiej poznać dietę roślinną, zrozumieć ją i przekonać się, że nie jest ona skompliko­wana. Wszystko to podlane olejem chili i świetnym poczuciem humo­ru Dominiki.„

— Maria Przybyszewska, szefowa kuchni, ambasadorka Chefs for Change

„Roślinnej kuchni w wydaniu Dominiki pierwszy raz spróbowałam w kra­kowskiej piekarni Zaczyn. Doskonale pamiętam kanapkę z migdałową ricottą, skórką z cytryny, szparagami i koperkiem. Mam nawet jej zdjęcie! Należę bowiem do tego typu gości, którzy wnikliwie analizują roślinne połączenia serwowane przez szefową kuchni, by potem próbować odtwo­rzyć je w domu. Lubię podglądać, jak Dominika w niewymuszony sposób łączy proste, łatwo dostępne produkty: doprawia małosolne olejem chili, podkręca bakłażana wędzonym tofu, piecze focaccie z jagodami i ziar­nami kopru, sieka agrest z szalotką, smaży śliwki z miodem gryczanym. Doceniam to, że nie podpierając swojej pracy żadnymi przegadanymi ide­ami, po prostu uczciwie gotuje. Świeżo, prosto, pysznie, roślinnie. I uczy, że to umiejętność dla każdego. Na co dzień.„

— Dominika Wójciak, @jarzynova, zwyciężczyni MasterChefa, autorka książek kulinarnych

Więcej informacji
Waga0.710000
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Roślinna sprawa. Prosta i komfortowa kuchnia pełna warzyw
Twoja ocena
Sprzedawany przez
Wysyłamy w do 2 dni roboczych
Kredyt VeloFotka RRSO 0%
Zwrot do 14 dni
Kraj wysyłki
Polska
Sprzedawany przez
Kontakt

Zamów kontakt

Nasi doradcy skontaktują się z Tobą w najbliższym możliwym terminie, w godzinach pracy infolinii -  od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-20:00 oraz w sobotę: w godzinach 9:00-17:00