Sklep nie będzie działał poprawnie w przypadku wyłączenia obsługi plików cookies.
Troszczymy się o Twoją prywatność
Centrum preferencji prywatności
W serwisie VeloMarket.pl wykorzystujemy pliki cookies (ciasteczka) w celu usprawnienia działania serwisu, ułatwienia Ci korzystania z serwisu oraz dostarczenia Ci treści dostosowanych do Twoich potrzeb.
Część z plików cookie jest niezbędna dla funkcjonowania serwisu, a korzystaniem przez nas z pozostałych możesz zarządzać.
Akceptacja wszystkich plików cookies powoduje zapisanie w pamięci przeglądarki niezbędnych plików cookies (wykorzystywanych do prawidłowego działania strony), plików analitycznych (które pomagają nam poprawiać i ulepszać funkcjonalności serwisu), funkcjonalnych (zapewniają bardziej dopasowane usługi) oraz marketingowych (umożliwiających wyświetlanie dopasowanych treści). Kliknij „Akceptuję wszystkie cookies”, jeśli zgadzasz się na wszystkie pliki cookies.
Jeśli chcesz wybrać, na które pliki cookies wyrażasz zgodę, kliknij „Zmień ustawienia”. Pliki cookies możesz usunąć po ich zapisaniu przez nas. W tym celu możesz skorzystać z: odpowiednich funkcji przeglądarki internetowej, programów służących w tym celu lub odpowiednich narzędzi dostępnych w ramach Twojego systemu operacyjnego.
Administratorem Twoich danych jest ProEkspert Sp. z o.o. oraz niektórzy z nami współpracujący partnerzy.
Twoje wybory dotyczące plików cookies, wyrażane po zalogowaniu na naszym serwisie, są przypisywane do Twojego Profilu VeloMarket.pl i zachowują swoją ważność, gdy zalogujesz się na swój profil z innego urządzenia lub przeglądarki.
Są niezbędne do prawidłowego lub zoptymalizowanego funkcjonowania strony internetowej lub funkcjonalności, z których chcesz skorzystać, gdyż bez nich nie moglibyśmy poprawnie świadczyć usług, które oferujemy. Niektóre z nich zapewniają także bezpieczeństwo usług świadczonych przez serwis drogą elektroniczną. Możesz zablokować instalację niezbędnych plików cookies lub je usunąć przy pomocy ustawień przeglądarki, co w skrajnym wypadku może uniemożliwić w części lub w całości wyświetlanie się strony lub utrudnić poruszanie się po niej, w tym uniemożliwić korzystanie z niej.
Zapamiętują wybory dokonywane przez Ciebie zapewniając bardziej dopasowane usługi. Informacje zbierane przez tego rodzaju pliki cookies nie dostarczają danych na temat Twojej aktywności na stronach internetowych partnerów Serwisu.
Marketingowe pliki cookie stosowane są w celu śledzenia użytkowników na stronach internetowych. Celem jest wyświetlanie reklam, które są istotne i interesujące dla poszczególnych użytkowników i tym samym bardziej cenne dla wydawców i reklamodawców strony trzeciej. Brak zgody nie wpływa na korzystanie z serwisu.
Pliki cookies o charakterze analitycznym służą do pomiaru liczby wizyt i zbierania informacji o źródłach ruchu. Wykorzystujemy je w celu poprawy działania Serwisu pozyskania informacji, które treści cieszą się największą popularnością oraz jak użytkownicy poruszają się po naszym serwisie. Brak zgody nie wpływa na korzystanie z serwisu.
Darmowa dostawa do punktów Paczkomat® InPost dla wybranych produktów i zarejestrowanych klientów
Ryż biały to najpopularniejszy rodzaj ryżu i zarazem jeden z podstawowych składników diety ludzi na całym świecie. Jego historia sięga kilu tysięcy lat p.n.e. i wiązana jest z rejonem Rzeki Perłowej w Azji. Tam właśnie zaczęła się jego uprawa. Ceniony przede wszystkim za wysoką wartość odżywczą oraz niezwykłą uniwersalność.
Ryż biały basmati wymaga odpowiedniego przygotowania przed spożyciem. Pierwszym etapem jest namaczanie ziaren w wodzie. Powinno to trwać od pół godziny do nawet dwóch godzin. To sprawi, że ziarna wchłoną część wody i będą się równomiernie gotowały. Przy gotowaniu ważne jest zachowanie odpowiednich proporcji. Na jedną porcję ryżu powinno przypadać półtorej porcji wody. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około 10 minut. W tym czasie nie zdejmujemy pokrywki. Następnie wyłączamy ogień, czekamy około 5 minut i ryż jest gotowy do spożycia. Ten proces obróbki sprawi, że ziarna będą sypie, miękkie i aromatyczne.
Ryż biały basmati posiada szerokie zastosowanie kulinarne. Sprawdzi się zarówno jako składnik dań słodkich i wytrawnych. Wykorzystasz go do przygotowania wartościowego śniadania, obiadu i kolacji. W kuchni azjatyckiej ryż basmati służy do przyrządzania potraw z drobiu, owoców morza oraz ryb. Wypróbuj poniższe przepisy z ryżem basmati i ciesz się niebywałą delikatnością jego ziaren.
Produkt może zawierać: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nasi doradcy skontaktują się z Tobą w najbliższym możliwym terminie, w godzinach pracy infolinii - od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00-20:00 oraz w sobotę: w godzinach 9:00-17:00