VeloMarket
Rabaty do -30% i darmowa dostawa do punktów Paczkomat® InPost dla wybranych produktów
WANILIA BOURBON MIELONA BEZGLUTENOWA BIO 5 g - BIOVEGAN

WANILIA BOURBON MIELONA BEZGLUTENOWA BIO 5 g - BIOVEGAN

CZOSNEK MIELONY BIO 50 g - DARY NATURY

CZOSNEK MIELONY BIO 50 g - DARY NATURY

ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI W PROSZKU BIO 30 g - BIOVEGAN

Zostań klientem VeloBanku i zapłać za ten produkt Final Price Default User 10,07 zł
Final Price Velo User 10,07 zł
SKU
zakwaschlebowyytniwp9912
SKŁADNIKI
pełnoziarniste produkty przemiału ŻYTA*, kultury starterowe (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Wystarcza na uzyskanie 2 chlebów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego żytniego bio 30 g Biovegan, 700 g mąki pszennej, 300 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody.
Dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać 750 ml letniej wody i ugniatać przez 5 minut. Przykryć i odstawić na 60 minut w ciepłe miejsce.
Następnie zagnieść ponownie ciasto, przekroić na pół i umieścić w 2 wysmarowanych formach do chleba na 30 minut. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza (termoobieg) lub 200 stopni Celsjusza (góra-dół). Umieścić chleb z miseczką wody w piekarniku i piec przez 60 minut. Po upieczeniu wyjąć chleb i pozostawić do wystygnięcia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1395 kJ/330 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 14 g
Białko: 11 g
Sól: <0,01 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Więcej informacji
Waga0.040000
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI W PROSZKU BIO 30 g - BIOVEGAN
Twoja ocena
Sprzedawany przez
Wysyłamy w 1-2 dni
Zwrot do 14 dni
Kraj wysyłki
Polska
Sprzedawany przez
Kontakt

Zamów kontakt

Nasi doradcy skontaktują się z Tobą w najbliższym możliwym terminie, w godzinach pracy infolinii -  od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-20:00 oraz w sobotę: w godzinach 9:00-17:00