Stałe zniżki dla klientów VeloBanku Ponad 1 mln produktów Ponad 500 sprzedawców
Stałe zniżki dla klientów VeloBanku Ponad 1 mln produktów Ponad 500 sprzedawców
✅BestNAC to suplement diety zawierający N-acetylocysteinę, a także glukorafaninę i sulforafan.
BestNAC to suplement diety, który łączy trzy składniki istotne dla funkcjonowania organizmu ludzkiego: N-acetylocysteinę, glukorafaninę i sulforafan. Wątroba każdego dnia spełnia rolę detoksykacyjną, metaboliczną, filtracyjną i magazynującą. Dzięki niej nasza krew jest wolna od toksyn i szkodliwych produktów przemiany materii. Warto o nią zadbać.
✅BestNAC to preparat zawierający unikalne połączenie substancji aktywnych biologicznie. Połączenie naturalnych, certyfikowanych ekstraktów roślinnych o wysokich wskaźnikach standaryzacji to gwarancja skuteczności.
Dla kogo:
BestNAC to suplement diety stworzony z myślą o osobach świadomie dbających o swoje zdrowie, będących jednocześnie świadomych faktu, że pewnych czynników środowiskowych po prostu nie da się uniknąć. Składniki zawarte w formule BestNAC stanowią doskonałe wsparcie dla osób, które chcą żyć w zdrowiu i sprawności.
Składniki aktywne:
✅N-acetylocysteina
N-acetylocysteina to acetylowana pochodna aminokwasu siarkowego - L-cysteiny. Po spożyciu NAC ulega wchłonięciu w przewodzie pokarmowym, a następnie w wątrobie przekształca się w L-cysteinę, a ta z kolei razem z glicyną i L-kwasem glutaminowym może służyć do produkcji glutationu - organicznego związku chemicznego o silnych właściwościach przezeciwutleniających.
Glukorafanina
Glukorafanina to związek, który naturalnie występuje w brokułach (szczególnie w jego kiełkach), zaś jego rola sprowadza się głównie do bycia prekursorem aktywnego biologicznie sulforafanu. Przemiana glukorafaniny w sulforafan zachodzi pod wpływem enzymu zawartego w tkankach brokuła. Nie jest to jednak jedyna droga tej transformacji, bo może ona się także odbyć - choć mniej efektywnie - za pośrednictwem bakterii probiotycznych zasiedlających jelito grube. Suplementacja glukorafaniną wykazuje większość swojej efektywności poprzez stymulację wytwarzania sulforafanu.
Sulforafan
Sulforafan to izotiocyjanian, występujący w części warzyw krzyżowych, przy czym z całą pewnością największe jego stężenie występuje w brokułach i ich kiełkach. W tych drugich najistotniejszy jest jednak czas kiełkowania, ponieważ sulforafan w wysokim stężeniu obecny jest zaledwie do kilku dni po kiełkowaniu. Wraz z upływem czasu jego ilość drastycznie maleje. Związek ten powstaje z glukozynolanu, a dokładniej ze wspomnianej powyżej glukorafaniny, ulegającej hydrolizie dzięki katalizatorowi - mirozynazylowi. Utrzymanie stałej postaci sulforafanu i glukorafaniny w brokule jest w praktyce niezwykle trudne, gdyż enzym ten jest mocno termolabilny - uwalniany podczas rozdrabniania tkanki roślinnej, jedocześnie ulega denaturacji w trakcie gotowania. Z tego powodu powstawanie aktywnego sulforafanu jest znacznie ograniczone. Co prawda możliwe jest wytworzenie tego związku w jelicie grubym pod wpływem mikrobiomu, jednak powstały przy udziale bakterii jelitowych ma znacznie mniejszą biodostępność. Z tego powodu brokuły najlepiej spożywać surowe lub ugotowane na parze.
Skłąd:
N-acetylo L-cysteina (L-cysteina), substancja wypełniająca: błonnik akacjowy, otoczka kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza, Ekstakt z kiełków brokuła standaryzowany na 1% glukorafaniny i 0,5% sulforafanu, substancja przeciwzbrylająca: L-leucyna.
Zawartość w 1 kapsułce:
N-acetylo L-cysteina, w tym: 450 mg
L-cysteina 334 mg
Ekstrakt z kiełków brokuła, w tym: 100 mg
Sposób użycia:
2 kapsułki dziennie, po posiłku, popić dużą ilością wody.
Opakowanie: 60 kapsułek
Waga | 0.000000 |
---|
Nasi doradcy skontaktują się z Tobą w najbliższym możliwym terminie, w godzinach pracy infolinii - od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-20:00 oraz w sobotę: w godzinach 9:00-17:00