VeloMarket
Darmowa dostawa do punktów Paczkomat® InPost dla wybranych produktów i zarejestrowanych klientów
SOK WIELOOWOCOWY DETOX Z BURAKIEM, MATCHA I SPIRULINĄ NFC BIO 750 ml - RABENHORST

SOK WIELOOWOCOWY DETOX Z BURAKIEM, MATCHA I SPIRULINĄ NFC BIO 750 ml - RABENHORST

HERBATA ZIELONA GENMAICHA JAPOŃSKA Z PRAŻONYM RYŻEM BIO 60 g - MOYA MATCHA

HERBATA ZIELONA GENMAICHA JAPOŃSKA Z PRAŻONYM RYŻEM BIO 60 g - MOYA MATCHA

HERBATA ZIELONA BANCHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

Zostań klientem VeloBanku i zapłać za ten produkt Final Price Default User 47,34 zł
Final Price Velo User 47,34 zł
SKU
herbatazielonabancha3050
SKŁADNIKI
Zielona herbata bancha* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Organiczna zielona herbata z dojrzałych liści drugiego i trzeciego zbioru zbieranych z tych samych krzewów co liście Senchy. Bancha to w Japonii popularna herbata codziennego użytku. Liście z letnich i jesiennych zbiorów, z których powstaje naturalnie zawierają mniej kofeiny (dwa razy mniej niż Sencha lub Gyokuro), mniej substancji aromatycznych za to więcej garbników co daje Banchy jej wyrazisty smak. W Japonii często podaje się ją do posiłków. Jej stosunkowo niska zawartość kofeiny powoduje, że często pije się ją wieczorem. Mniejsza ilość kofeiny (lub teiny, jak często nazywa się ten związek występujący w herbacie) skutkuje również mniejszą goryczką naparu herbacianego w stosunku do Senchy. Nazwa Bancha pochodzi od słów „ban” i „cha.” „Cha” w języku japońskim to herbata. Słowo „ban”(番) ma natomiast podwójne znaczenie. Może być rozumiane jako odpowiednik tego co „zwykłe”, „popularne” lub „codzienne.” Natomiast „ban” zapisane jako 晩o tej samej wymowie oznacza „późno” i odnosi się do późnych zbiorów, z których pochodzą liści wchodzące w skład Banchy. Bancha zyskała na popularności w epoce Edo i jest dzisiaj drugą najczęściej pitą herbatą zieloną w Japonii. Istnieje ponad 20 rodzajów Banchy o różnych stopniach fermentacji i pochodzących z różnych regionów. Bancha jest herbatą często rekomendowaną w diecie wegańskiej ponieważ jest najbogatszych źródeł żelaza pochodzenia roślinnego (38mg / 100g Banchy). Moya Bancha pochodzi z małych rodzinnych upraw w Prefekturze Kagoshima na wyspie Kiushu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ilość herbaty: 3-4 g na 250 ml. Czas parzenia: 3-4 min. Ilość zaparzeń: 3. Temperatura parzenia: 70-80 stopni Celsjusza

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Więcej informacji
Waga0.140000
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:HERBATA ZIELONA BANCHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA
Twoja ocena
Sprzedawany przez
Wysyłamy w 1-2 dni
Zwrot do 14 dni
Kraj wysyłki
Polska
Sprzedawany przez
Kontakt

Zamów kontakt

Nasi doradcy skontaktują się z Tobą w najbliższym możliwym terminie, w godzinach pracy infolinii -  od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-20:00 oraz w sobotę: w godzinach 9:00-17:00