VeloMarket
Darmowa dostawa do punktów Paczkomat® InPost dla wybranych produktów i zarejestrowanych klientów
ESENCJA SMAKOWA- TRADYCYJNA PRZEPALANKA 40ml

ESENCJA SMAKOWA- TRADYCYJNA PRZEPALANKA 40ml

KLAROWIN (DO WIN BIAŁYCH I RÓŻOWYCH) 10G

KLAROWIN (DO WIN BIAŁYCH I RÓŻOWYCH) 10G

Jelita naturalne wieprzowe - kaliber 28/30mm, 15m

Zostań klientem VeloBanku i zapłać za ten produkt Final Price Default User 25,62 zł
Final Price Velo User 25,62 zł
SKU
310601_BROWIN
Jelita naturalne wieprzowe - kaliber 28/30mm, 15m Idealne do domowych wędlin - naturalne jelita wieprzowe nadają się do spożycia i stanowią podstawowy składnik wykorzystywany przy domowej produkcji kiełbas. Wysoka jakość i bezpieczeństwo - naturalne jelita wieprzowe to wysoka jakość pozwalająca Ci na samodzielne wytwarzanie kiełbas i unikanie niezdrowych dodatków oraz konserwantów! Prostota użycia - przed użyciem jelita należy moczyć ok. 3 h w wodzie o temperaturze 30°C, a następnie przepłukać ich środek letnią wodą. Po tym zabiegu produkt nadaje się już do nadziewania farszem. Uniwersalne - jelita mają zastosowanie do każdego rodzaju kiełbasy oraz różnych sposobów obróbki; cienkich kiełbas parzonych, wędzonych, grillowanych, suszonych i dojrzewających. Aż 15 metrów w opakowaniu - kupując nasz produkt, otrzymujesz, aż 15 m naturalnych jelit wieprzowych (w odcinkach), co wystarczy na ok. 9 kg farszu mięsnego!​ Marzysz o domowym wyrobie pysznych wędlin? Przygotowanie ulubionej cienkiej kiełbasy parzonej, wędzonej, grillowanej, suszonej lub dojrzewającej nie będzie dla Ciebie już żadnym problemem! Naturalne jelita wieprzowe, nadają się do spożycia, dzięki czemu wybierając je, jesteś w stanie przygotować w nich swoje ulubione wędliny, bez obaw o dodatek zbędnych substancji konserwujących, czy chemicznych dodatków. Jelita są hermetycznie zapakowane w obecności jednego środka konserwującego, jakim jest - sól!. Naturalne jelita wieprzowe świetnie nadadzą się do wyrobu każdego rodzaju cienkich kiełbas i podrobów takich jak: jałowcowa, zwyczajna, biała, kiełbasa „Śląska”, „Grilli” z Finlandii, „Bratwurst” z Niemiec, „Boudin blanc” i „Saucisse Montbeliard” z Francji itp. Opakowanie zawiera 15 m jelit (w odcinkach). Średnio na 1 kg farszu mięsnego potrzeba ok. 1,6 m jelita (uzależnione od kalibracji oraz rodzaju przygotowywanej kiełbasy tj. grubość kawałków mięsnych, konsystencji farszu). Długość jelit należy mierzyć po uprzednim namoczeniu ich w wodzie. Jest to jedyny obiektywny sposób miary. Uzyskanie najbardziej wiarygodnego wyniku nie odbywa się po naciągnięciu jelit i przyłożeniu ich do miarki. Sposób użycia: Jelita przed użyciem należy moczyć ok. 3 h w wodzie o temperaturze ok. 30°C, a następnie przepłukać ich wnętrze letnią wodą. Sposób przechowywania: Przed otwarciem - przechowywać można w temperaturze otoczenia, w suchym, nienasłonecznionym miejscu. Najbardziej zalecane jest przechowywanie w lodówce, które przedłuża ich przydatność do spożycia. Po otwarciu - zalecana temperatura przechowywania 4 - 14°C. Produkt najlepiej przechowywać po otwarciu, zasolony w lodówce. Niewykorzystane jelito możesz bez problemu również zamrozić i wykorzystać przy kolejnych wyrobach. Po odmrożeniu produktu nie należy ponownie zamrażać! Uwaga! W sezonie zimowym i letnim w czasie temperatur ekstremalnych produkt dostępny wyłącznie przy opcji dostawy z odbiorem osobistym.
Więcej informacji
Waga0.150000
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Jelita naturalne wieprzowe - kaliber 28/30mm, 15m
Twoja ocena
Sprzedawany przez
Wysyłamy w 72h-14dni
Zwrot do 14 dni
Kraj wysyłki
Polska
Sprzedawany przez
Kontakt

Zamów kontakt

Nasi doradcy skontaktują się z Tobą w najbliższym możliwym terminie, w godzinach pracy infolinii -  od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-20:00 oraz w sobotę: w godzinach 9:00-17:00