VeloMarket
Darmowa dostawa do punktów Paczkomat® InPost dla wybranych produktów i zarejestrowanych klientów
KLAROWIN DO WIN BIAŁYCH I RÓŻOWYCH 100g

KLAROWIN DO WIN BIAŁYCH I RÓŻOWYCH 100g

Klarowin Turbo 2 - chitozan + kieselsol, 65 g

Klarowin Turbo 2 - chitozan + kieselsol, 65 g

KLAROWIN TURBO - PROF. ZESTAW DO KLAROWANIA

Zostań klientem VeloBanku i zapłać za ten produkt Final Price Default User 18,06 zł
Final Price Velo User 18,06 zł
SKU
401610_BROWIN
KLAROWIN TURBO - PROF. ZESTAW DO KLAROWANIA Zapewnia bardzo dobrą efektywność w klarowaniu, 24 ​ Uniwersalny zestaw do klarownaia win czerwonych i białych Wydajny zestaw pozwoli na sklarowanie do 50 L wina Kupując zesatw jesteś w stanie dobrać najbardziej optymalny środek kalrujący Zawiera zol krzemionkowy 35ml oraz żelatynę kwasową 7g Domowe wino nie zawsze jest klarowne, dlatego potrzebne może być klarowanie. Niestety nigdy nie możemy być do końca pewni, czy mamy do czynienia ze zmętnieniami spowodowanymi przez cząsteczki naładowane dodatnio (np. białka), czy ujemnie (np. polifenole) lub inne związki pochodzenia organicznego. Zanim zastosujemy konkretny środek klarujący, warto zrobić próbek na małej próbce wina (ok. 1 L). Pozwolili nam to dobrać właściwy środek klarujący. Proces klarowania trwa zazwyczaj około tygodnia. Należy również pamiętać aby nie przedawkować środków klarujących. W zbyt dużej dawce mogą wystąpić wtórne zmętnienia lub spowodujemy zmianę barwy naszego wina. Sposób użycia: Wino po zakończeniu fermentacji i zlaniu znad osadu drożdży, delikatnie wymieszaj celem usunięcia resztek gazu. Do wina dodaj zol krzemionkowy w ilości 7 ml na 10 L wina i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj żelatynę rozpuszczoną uprzednio w 50 ml ciepłej wody. Dawka żelatyny: 1,4 g (pół łyżeczki od herbaty) na 10 L wina. Całość wymieszaj. Klarowane wino pozostawić w temp. 15-20°C na 24 godziny. Po pełnym wyklarowaniu wino zlej znad osadu. Uwaga: Zol dodaje się do wina zawsze przed żelatyną. Składniki: zol krzemionkowy 35 ml, żelatyna kwasowa 7g. Wymiary: Poniższe wymiary dotyczą opakowania. Uwaga! Zasady wyrobu alkoholu na terenie RP regulują ustawy: z dn. 02.03.2001 r. o wyrobie alkoholu etylowego oraz wytwarzaniu wyrobów tytoniowych: z dn. 12.05.2011 r. o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, obrocie tymi wyrobami i organizacji rynku wina oraz z dn. 18.10.2006 r. o wyrobie napojów spirytusowych oraz o rejestracji i ochronie oznaczeń geograficznych napojów spirytusowych. BROWIN Sp. z o. o. Sp. k. nie ponosi odpowiedzialności za wykorzystanie jej produktów niezgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.
Więcej informacji
Waga100.000000
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:KLAROWIN TURBO - PROF. ZESTAW DO KLAROWANIA
Twoja ocena
Sprzedawany przez
Wysyłamy w 72h-14dni
Zwrot do 14 dni
Kraj wysyłki
Polska
Sprzedawany przez
Kontakt

Zamów kontakt

Nasi doradcy skontaktują się z Tobą w najbliższym możliwym terminie, w godzinach pracy infolinii -  od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-20:00 oraz w sobotę: w godzinach 9:00-17:00