VeloMarket
Darmowa dostawa do punktów Paczkomat® InPost dla wybranych produktów i zarejestrowanych klientów
Szczotka toaletowa, bambus KINGHoff

Szczotka toaletowa, bambus KINGHoff

Uchwyt na ręcznik kuchenny, stal, czarny Klausberg

Uchwyt na ręcznik kuchenny, stal, czarny Klausberg

Szynkowar z termometrem 1,5l Klausberg

Cena końcowa 122,38 zł
Regular Price 135,98 zł
Zostań klientem VeloBanku i zapłać za ten produkt 118,71 zł
Cena końcowa 122,38 zł
Regular Price 135,98 zł
Final Price Velo User 118,71 zł
SKU
prajo_5908287275881
Szynkowar to specjalne urządzenie kuchenne przeznaczone do parzenia różnego rodzaju szynek, mielonek i innych wyrobów mięsnych. Prosty w obsłudze i budowie. Składa się z głównego pojemnika, płytki dociskowej i pokrywki ze sprężynką. Pozwala na przygotowanie do 1,5 kg wyrobu mięsnego jednorazowo. Z boku garnka znajduje się gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego. Służy do tego solidnie wykonany termometr ze stali nierdzewnej idealny do pieczenia różnego rodzaju mięs. Specjalna podziałka precyzyjnie wskazuje idealna temperaturę pieczenia drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny oraz wołowiny. Zakres temperatur 0°C - +120°C.\n\nZestaw zawiera również woreczki foliowe 17x32 cm, w opakowaniu 10szt. Zastosowanie woreczków ułatwia wkładanie mięsa do pojemnika jak również wyjmowanie gotowego już wyrobu mięsnego. Produkt w całości wykonany z PE, dopuszczony do kontaktu z żywnością. Grubość folii 0,04 mm.\n\nWymiary szynkowara:\n\nPojemność: 1.5l\n\nWysokość całkowita: 19.5 cm\n\nWysokość tuby: 17 cm\n\nŚrednica 11.5 cm \n\nWymiary woreczków:\n\nSzerokość produktu: 17 cm\n\nWysokość produktu: 32 cm (10szt.)\n\nSposób przygotowania mięs w szynkowarze.\n\n-Wybrany kawałek mięsa należy zamarynować już dzień wcześniej, by zdążyło przesiąknąć wszystkimi aromatami przypraw.\n\n-Zamarynowane mięso przekładamy do specjalnego woreczka foliowego, a następnie umieszczamy w głównym pojemniku.\n\n-Umieszczamy nakładkę dociskową ze sprężynką i pokrywką, zamykając w ten sposób szynkowar z mięsnym wsadem.\n\n-Szynkowar wstawiamy do garnka i napełniamy wodą do 3/4 wysokości urządzenia.\n\n-Zaczynamy podgrzewać wodę i parzyć szynkę zgodnie z wybranym przepisem. Zazwyczaj należy parzyć ją w temperaturze wody ok. 75-80°C przez 2-3 godziny, by temperatura mięsa wewnątrz szynkowaru wzrosła do ok. 72°C. Na pewno nie powinna przekraczać 80-90°C.\n\n-Kontrolujemy temperaturę za pomocą zewnętrznego termometru. Nie dopuszczamy jednak do wrzenia wody. Szynka ma się parzyć, a nie gotować.\n\n-Po zakończeniu parzenia szynki, schładzamy szynkowar, polewając go zimną wodą. Odstawiamy do wystudzenia, wkładamy do lodówki i dopiero po upływie doby, gdy mięso nabierze zwartej konsystencji, wyciągamy woreczek z gotową szynką.
Więcej informacji
Waga0.000000
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Szynkowar z termometrem 1,5l Klausberg
Twoja ocena
Sprzedawany przez
Wysyłamy w 2 dni
Zwrot do 14 dni
Sprzedawany przez
Kontakt

Zamów kontakt

Nasi doradcy skontaktują się z Tobą w najbliższym możliwym terminie, w godzinach pracy infolinii -  od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-20:00 oraz w sobotę: w godzinach 9:00-17:00