Opis szczegółowy
Roladki z nadzieniem meksykańskim w sosie pomidorowym.
Parametry produktu
Składniki: Sos pomidorowy 54% [woda, koncentrat pomidorowy 7%, mąka pszenna 3%, suszone warzywa (marchew, cebula, pasternak, pietruszka, por), skrobia, przyprawy, cukier, aromaty, glukoza]. rolada wieprzowa smażona 46% [mięso wieprzowe 60%, warzywa w zmiennych proporcjach 13% (kukurydza, fasola czerwona, fasola zielona, groszek zielony, marchew, seler, papryka czerwona, papryka zielona), bułka tarta 7% (mąka pszenna, woda, drożdże), woda, fasola czerwona 5%, (fasola czerwona95%, woda, cukier, sól), cebula 3%, masa jajowa pasteryzowana, sól, przyprawy, mąka pszenna, żelatyna wieprzowa, skrobia modyfikowana, hydrolizat białka kukurydzianego, ocet w proszku, skrobia, ekstrakty przypraw, przeciwutleniacz: kwas cytrynowy; ocet spirytusowy, ekstrakt drożdżowy, maltodekstryna, aromaty, regulatory kwasowości: octan potasu, mleczan potasu.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Zawartość netto: 480 g
Liczba opakowań konsumenckich: 6 szt.
Waga brutto: 4,46 kg
Kod CN: 1602 49 30
Waga jednostkowa brutto: 0,74 kg
Wymiar opakowania (SxWxG): 174 x 120 x 260 mm
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 112 op. zb. (DU)
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety: 16 op. zb. (DU)
Wysokość palety: 87 cm
Liczba warstw na palecie: 7 warstw (warstwa)
Kraj pochodzenia głównego składnika: Polska
Alergeny
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Przechowywanie
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Pakowanie w atmosferze chronionej: Nie
Stosowanie: Do spożycia po podgrzaniu
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 3,3 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1,6 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 7,8 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 3,2 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1,2 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1,1 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 6,8 g
Wielkość porcji: 100 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 470 kJ/100g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 113 kcal/100g
Inne informacje o zawartości
Zawiera chininę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera siarczyny: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Tak
Dodatkowe informacje
Ocena organoleptyczna: Roladki wieprzowe owalne. smażone, nadziane farszem z widocznym kawałami warzyw. konsystencja zwarta, miękka z delikatnym soczystym nadzieniem, z wyczuwalnymi kawałkami warzyw. struktura sosu półpłynna, zagęszczona, w warunkach chłodniczych dopuszczalne lekkie rozwarstwienie sosu. barwa na przekroju - własciwa dla mięsa poddanego obróbce termicznej, nadzienie charakterystyczna dla użytych składników (żółto, czerwono, zielono, bordowa). barwa zewnętrzna: brązowa. barwa sosu ciemnoczerwona. smak lekko kwaśny, wyraziście słony. zapach lekkopomidorowy i smażonej wieprzowiny z wyraźnym aromatem przypraw.
Adres strony -: -.szubryt -